Новини

Featured

Наукові семінари 

18 червня 2021 року відбулися наукові семінари учасників програми, аспірантів спеціальності 011 – освітні, педагогічні науки, громадян Китаю Ян Біня та Лі Ціна.

Науковий керівник – канд.пед.наук, доцент Бірюкова Л.А.

 Рецензенти – докт.пед.наук, проф. Сбруєва А.А. та канд.пед.наук, доцент Петренко М.Б.

Захід відбувся у змішаному форматі. Частина учасників семінару брала в ньому участь з використанням платформи ZOOM.

Тема дисертаційного дослідження аспіранта Ян Біня - «Формування художньо-творчої активності майбутніх учителів образотворчого мистецтва в процесі фахової підготовки».

Наукова новизна дослідження полягає в тому, що автором уперше в українській педагогічній науці актуалізовано проблему формування художньо-творчої активності майбутніх учителів образотворчого мистецтва в процесі фахової підготовки. Дисертантом визначено та конкретизовано сутність та компонентну структуру; критерії, показники та рівні сформованості досліджуваного феномену; розроблено методику формування художньо-творчої активності майбутніх учителів образотворчого мистецтва в процесі фахової підготовки та педагогічні умови, що її забезпечують.

Тема дисертаційного дослідження аспіранта Лі Ціна  ‒ «Формування готовності до професійно-творчої самореалізації майбутніх учителів образотворчого мистецтва».

Наукова новизна дослідження полягає в тому, що автором вперше актуалізовано проблему формування готовності до професійно-творчої самореалізації майбутніх учителів образотворчого мистецтва. Дисертантом визначено та конкретизовано сутність, зміст та компонентну структуру; критерії, показники та рівні сформованості готовності до професійно-творчої самореалізації вчителів-художників; виявлено педагогічні ресурси навчально-виховного середовища ЗВО як умови самореалізації творчого потенціалу майбутніх учителів образотворчого мистецтва; визначено педагогічні умови, що забезпечують ефективність формування досліджуваного конструкту в умовах педагогічного закладу вищої освіти.