Новини

Featured

Захист дисертаційної роботи Чжан Лянхун

25 червня 2021 року відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії аспранта кафедри педагогіки Чжан Лянхун на тему «Організаційно-педагогічні засади професійної підготовки вокалістів у системі вищої музичної освіти Китаю та України».

Науковий керівник ‒ канд.пед.наук, доцент, доцент кафедри педагогіки Чистякова І.А.

Метою роботи є з’ясування теоретичних та організаційно-методичних засад професійної підготовки вокалістів у системі вищої музичної освіти Китаю та України.

Наукова новизна й теоретична значимість дослідження полягає в тому, що      вперше у вітчизняній педагогічній науці:

цілісно з’ясовано oрганiзацiйнo-пeдагoгiчні заcади професійної підготовки вокалістів у закладах вищої музичної освіти Китаю та України.

У межах характеристики теоретичних засад досліджуваного феномену, схарактеризовано понятійно-термінологічний апарат дослідження та виокремлено етапи розвитку професійної підготовки вокалістів у закладах вищої музичної освіти Китаю та України.

Висвітлено зміст професійної підготовки вокалістів у закладах вищої музичної освіти Китаю та України.

Охарактеризовано форми, методи й технології професійної підготовки вокалістів у закладах вищої музичної освіти Китаю та України.

Виявлено прогностичний потенціал взаємодії систем професійної підготовки вокалістів у закладах вищої музичної освіти Китаю та України..

Практична значимість узагальнені положення щодо методологічних підходів вищої музичної освіти, історичного розвитку вокальних традицій Китаю та України, змісту, форм, методів і технологій професійної підготовки вокалістів у закладах вищої музичної освіти Китаю та України можуть бути використані в процесі формування освітньої політики в галузі вищої музичної освіти, розроблення методичного забезпечення означеного процесу, викладання лекційних, семінарських і практичних занять для студентів, магістрантів та аспірантів закладів вищої музичної освіти.

Прогностичний потенціал проведеного дослідження зумовлюється можливістю використання отриманих результатів для здійснення подальшої науково-дослідницької роботи в даному напрямі у процесі модернізації китайської та української системи вищої музичної освіти.

Членами спеціалізованої вченої ради по захисту дисертації стали учасники Докторського дому у галузі теорії освіти СумДПУ імені А.С.Макаренка  доктори педагогічних наук, професори Бойченко М.А., Огієнко О.І. та  Сбруєва А.А.

Далі подано анотацію дисертації, презентацію та фотогалерею захисту, який відбувся у змішаному форматі.

vistup-prezentaciya_na_zahist_chzhan_lyanhun_65a55.pptx

anotaciya_chzhan_lyanhun_cbf5d_7ff6c.pdf