Новини

Відкрита лекція для магістрантів спеціальності 073 Менеджмент КЗ Сумський ОІППО

Відкрита лекція для магістрантів спеціальності 073 Менеджмент КЗ Сумський ОІППО

19 травня 2023 року для магістрантів спеціальності 073 Менеджмент КЗ Сумський ОІППО у рамках співпраці відбулася відкрита лекція Бойченко Марини Анатоліївни, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри педагогіки Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Модератором виступила Гузенко Оксана Вікторівна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки спеціальної освіти та менеджменту КЗ Сумський ОІППО.
Тема лекції присвячена важливому аспекту вищої освіти, а саме доброчесності в академічному середовищі. Лектор закцентувала увагу на таких важливих питаннях як: розгляд значення та сутності академічної доброчесності, визначення її ролі у забезпеченні інтелектуальної чесності та довіри в академічному середовищі; обговорили основні цінності, які лежать в основі академічної доброчесності, такі як інтелектуальна чесність, відкритість, дотримання етичних принципів тощо; розглянули поняття академічної недоброчесності, її прояви та наслідки, приділили увагу чинникам, які призводять до порушення академічної доброчесності; поговорили про один з найбільш поширених випадків академічної недоброчесності – плагіат, розкрили різні види плагіату та його вплив на наше академічне оточення; торкнулися проблеми щодо етичності використання під час досліджень чату GPT.
Лекція закінчилась жвавою дискусією щодо питання: Чесна освіта міф чи реальність?
Підкреслимо, що лекція була дуже захоплюючою та інформативною. Представлені питання дозволили магістрантам розширити свої знання про академічну доброчесність та її значення в освітньому середовищі. Вона стала для магістрантів великим джерелом натхнення та мотивації для дотримання академічної доброчесності у своїй освітній діяльності.
Хочемо висловити свою вдячність Марині Анатоліївні за цікавий та пізнавальний досвід. Бажаємо їй подальших успіхів у популяризації цієї важливої теми та проведенні подібних заходів у майбутньому.