Новини

Featured

VІ Міжнародна науково-практична конференція "ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ВИЩОЇ ОСВІТИ: ГЛОБАЛЬНИЙ, ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИМІРИ ЗМІН"

23-24 квітня 2020 року в Сумському державному педагогічному університеті імені А.С. Макаренка відбулась VІ Міжнародна науково-практична конференція "ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ВИЩОЇ ОСВІТИ: ГЛОБАЛЬНИЙ, ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ ВИМІРИ ЗМІН".

 

 

Конференцію проведено в рамках виконання проєкту Жан Моне Модуль «Європеїзація докторських програм у галузі освіти на засадах інтердисциплінарного та інклюзивного підходів» (https://jmm.sspu.edu.ua/) за фінансової підтримки Програми Еразмус+ Європейського Союзу. 

Для участі у конференції було зареєстровано заявки  близько 300 науковців, викладачів вищої школи, докторантів, аспірантів, студентів, працівників системи післядипломної та позашкільної освіти. Серед організаторів та учасників конференції - представники закладів освіти з 10 країн Європи та світу.

В умовах COVID-19 національного карантину конференція відбулась, згідно з Постановою КМ України (№ 211 від 11.03.2020), наказами МОН України (№ 1/9-154 від 11.03.2020 та №406 від 16.03.2020), СумДПУ імені А.С.Макаренка (№172 від 09.04.2020), рекомендаціями Виконавчого агентства ЄК з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (від 25.03.2020), Національного Еразмус+ офісу в Україні (від 24.03.2020),  в форматі ZOOM-конференції (https://jmm.sspu.edu.ua/index.php/12-ogoloshennya/306-vi-mizhnarodnoji-naukovo-praktichnoji-konferentsiji-innovatsijnij-rozvitok-vishchoji-osviti-globalnij-evropejskij-ta-natsionalnij-vimiri-zmin-2).

23 квітня у пленарному засіданні конференції взав участь представник Національного Офісу Еразмус+ в Україні Петро Крайнік.

З доповідями на  пленарному засіданні конференції виступили докт.пед.наук,с.н.с. Авшенюк Н.М., докт.пед.наук, проф. Заболотна О.А.,  докт.пед.наук , проф., член.кор. НАПН України Локшина О.І., докт.пед.наук, проф. Антонова О.Є., канд.пед.наук , проф. Кондратюк С.М.,  докт.пед.наук , проф. Огієнко О.І.,   докт.пед.наук , проф.Сбруєва А.А.,  докт.пед.наук, проф. Ніколаї Г.Ю., докт.пед.наук, проф. Семеног О.М., канд.пед.наук, доц. Куліченко А.К.

З он-лайн презентаціями доповідей учасників пленарного засідання можна ознайомитися на сторінці сайту проекту за покликанням https://jmm.sspu.edu.ua/index.php/12-ogoloshennya/306-vi-mizhnarodnoji-naukovo-praktichnoji-konferentsiji-innovatsijnij-rozvitok-vishchoji-osviti-globalnij-evropejskij-ta-natsionalnij-vimiri-zmin-2

24.04.2020 р. на секційному засіданні з повідомленнями виступили учасники проекту Жан Моне Модуль ‒ аспіранти спеціальності "Освітні, педагогічні науки" та викладачі кафедри педагогіки СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Конференція дозволила об'єднати зусилля широкого кола фахівців у обговоренні актуальних проблем докторської підготовки, стала вагомим внеском у розвиток професійних умінь молодих науковців, важливим етапом у виконанні проєкту Жан Моне Модуль.

Ідеї та пропозиції, висловлені учасниками конференції у доповідях, виступах та загальній дискусії, дозволили сформулювати низку рекомендацій щодо активізації інноваційної складової процесу професійної підготовки майбутніх фахівців, удосконалення організаційного та ресурсного забезпечення інноваційної професійної діяльності викладачів в Університеті та його структурних підрозділах.